• 21.04.2021 17:19

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

сојуз на средношколци

  • Home
  • Сојузот на средношколци има три услови за целосно прифаќање на компромисното решение

Сојузот на средношколци има три услови за целосно прифаќање на компромисното решение

Сојузот на средношколците ја прифати опцијата да полагаат два екстерни и два интерни испити од државната матура, односно третиот екстерен испит да биде интерен, но за решението да биде целосно…

МОН: Прифатлив е моделот за државната матура, го задржуваме стандардот и е во интерес на сите матуранти

Министерството за образование и наука известува дека е прифатливо компромисното решение за начинот на полагање на државната матура коешто го прифати и Сојузот на средношколци. Предложениот модел е во интерес…