• 20.04.2021 05:15

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Теодор Рузвелт

  • Home
  • Теодор Рузвелт – републиканец и еден од најдобрите претседатели на САД

Теодор Рузвелт – републиканец и еден од најдобрите претседатели на САД

Теодор Рузвелт (27 октомври 1858 – 6 јануари 1919), бил американски државник, конзерватор, натуралист, историчар и писател, кој служел како 26-ти претседател на Соединетите држави од 1901 до 1909 година.…