• 25.07.2021 03:04

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ујгури

  • Home
  • Кинески хакери го користеле Фејсбук за да следат Ујгури во странство

Кинески хакери го користеле Фејсбук за да следат Ујгури во странство

Фејсбук соопшти дека блокирал група кинески хакери кои ја користеле неговата платформа за да ги следат Ујгурите кои живеат во странство, привлекувајќи ги со софтвер кој, откако ќе влезат во…