• 20.04.2021 02:09

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Филхармонија

  • Home
  • „Камерна приказна“ во Филхармонија

„Камерна приказна“ во Филхармонија

„Камерна приказна“ е насловен концертот кој ќе се одржи в четврток во 19 часот, на кој како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа). Диригент е Конрад…

Овој четврток оркестарот на Филхармонија ќе одржи концерт насловен „Музиката и градот“

Овој четврток во 19 часот, оркестарот на Филхармонија ќе одржи концерт насловен „Музиката и градот“ на кој праизведба ќе доживее електроакустична симфониска поема „Скопје“ од македонската композиторка Ана Пандевска. На…

Возбудливиот Рахмањинов – овој четврток во Филхармонија!

Овој четврток, во 20 часот оркестарот на Филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Хипноза“ на кој како солистка ќе настапи пијанистката Марија Ѓошевска. Диригент е Антони Вит, а на програмата…