• 24.07.2021 20:29

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

франција

  • Home
  • Франција сака да биде шампион за родова еднаквост

Франција сака да биде шампион за родова еднаквост

Меѓународниот ден на жената на 8 март е силен потсетник за тоа како родовата дискриминација и родовото насилство  е поразителна реалност за жените и девојчињата ширум Франција. Само во изминатата…