• 18.04.2021 15:31

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Хафтар

  • Home
  • Мисија на ООН во Либија за спроведување на примирјето

Мисија на ООН во Либија за спроведување на примирјето

Четвртата мисија за поддршка на ООН во Либија (УНСМИЛ) соопшти дека предвидува распоредување на ограничен број меѓународни набудувачи за да се обезбеди спроведување на примирјето меѓу завојуваните либиски ривали. На…