• 02.08.2021 18:36

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Хомосексуалци

  • Home
  • Ватикан не даде благослов за хомосексуалниот брак, вели Бог не може да го благослови гревот

Ватикан не даде благослов за хомосексуалниот брак, вели Бог не може да го благослови гревот

Канцеларија на Ватикан, издаде формален одговор на прашањето дали католичките свештеници имаат овластување да благословуваат геј бракови. Одговорот, содржан во објаснување на две страници објавено на седум јазици и одобрен…