• 20.04.2021 16:41

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Јенс Столтенберг

  • Home
  • Столтенберг: Кина не е наш непријател, но загрижени сме што многу инвестира во воена опрема

Столтенберг: Кина не е наш непријател, но загрижени сме што многу инвестира во воена опрема

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека Северноатлантскиот сојуз не ја смета Кина за непријател, но дека е загрижен за големите вложувања на Пекинг во воена опрема. – Северноатлантската…