• 24.07.2021 22:31

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Џроџ Шулц

  • Home
  • Почина Џорџ Шулц на 100 годишна возраст

Почина Џорџ Шулц на 100 годишна возраст

Еден од најголемите политички креатори на сите времиња, служејќи тројца американски претседатели, Џорџ П. Шулц почина на 6 февруари на 100-годишна возраст. Запаметен како еден од највлијателните државни секретари во…