• 30.07.2021 09:12

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

2020

  • Home
  • Првични резултати од парламентарните избори во Романија

Првични резултати од парламентарните избори во Романија

Изборниот циклус помина во најдобар ред,  без никакви проблеми. Овие избори ќе бидат запаметени по тоа што имаат најслаба излезеност (31%) од гласачкото тело во историјата на изборите во Романија.…

Парламентарни избори во Романија 2020

На 6ти декември 2020 година ќе се одржат парламентарни избори во Романија. Избирачкот систем се состои од 329 членови на парламентот. Од нив 308 се избираат од 42 општини во…