• 24.07.2021 21:53

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

25 милиони долари

  • Home
  • Гугл ќе уплати 25 милиони долари во Фондот на ЕУ против лажните вести

Гугл ќе уплати 25 милиони долари во Фондот на ЕУ против лажните вести

Гугл ќе уплати 25 милиони долари во новоформираниот Европски фонд за медиуми и информации за борба против лажните вести. Гугл ова го објави во контекст на критиките дека технолошките гиганти…