• 21.02.2024 05:13

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

вештачка интелигенција

  • Home
  • ОЕЦД: Вештачката интелигенција ќе го промени глобалниот пазар на труд

ОЕЦД: Вештачката интелигенција ќе го промени глобалниот пазар на труд

Најбогатите земји во светот мора да се подготват за последиците од широката употреба на вештачката интелигенција која ќе ги промени работните места, повика Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД).…

Анкета: Повеќето Европејци сакаат пратениците да бидат заменети со вештачка интелигенција

Повеќето Европејци би сакале некои членови на парламентите во одделни земји да бидат заменети со вештачка интелигенција (ВИ). Истражувачи од Центарот за управување со промени при приватниот шпански универзитет, Универзитет…