• 20.06.2024 22:45

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Интервју

  • Home
  • ЗАТВОРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА И УСЛОВИТЕ ЗА РЕСОЦИАЛИЗАЦИЈА НА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ – Гоце Јанчески

ЗАТВОРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА И УСЛОВИТЕ ЗА РЕСОЦИАЛИЗАЦИЈА НА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ – Гоце Јанчески

Пенологијата претставува млада научна дисциплина, својот акцент на изучување го става на условите и третманот на деликвентите во казнено поправните установи. Пенолошката наука и пракса создаваат погодна oснова за понатамошно…

Интервју на професор Нацев за унгарскиот медиум Hype and Hyper

Европскиот воз одамна замина – интервју со Александар Нацев за унгарскиот медиум Hype and Hyper. Веројатно го пропуштивме моментот за интеграцијата на Западен Балкан во ЕУ – изјави Александар Нацев,…

Рудар Рок Фест 2022: Интервју со организаторите и најава за фестивалот

САРИСА: Вашиот ангажман за возобновување на традицијата поврзана околу Рудар Рок Фест е за почит и поздравување. Што ве мотивираше да се одлучите на ваков чекор? РРФ: Размислувањата, присеќавањата и…

Интервју со Јане Јанчески, заменик директор на ЦБИ: ЦБИ активно партиципира во безбедносниот домен

САРИСА: Г-дине Јанчески, кажете ни малку повеќе за себе и за Вашата организација ЈЈ: Најпрво да Ви се заблагодарам за поканата за ова интервју и да ги поздравам Вашите читатели.…

(ВИДЕО) Стојановски: Жителите на Сарај не почувствуваа ништо од ветениот „живот“

Во Сарај не се направи буквално ништо, граѓаните не ги почувствуваа бенефициите кои власта ги ветуваше, нивниот лидер и таа партија. Затоа што не видоа ништо од „животот“ во Македонија…

Интервју со д-р Александар Нацев: ЦБИ е авангарда во истражувањето на безбедносните и одбранбените предизвици

Разговараме со доц. д-р Александар Нацев, Извршен Директор на Центарот за безбедносни истражувања и универзитетски професор САРИСА: Која е функцијата на Вашата организација и полето на дејствување? АН: Центарот за…

(Видео) Дали во Армијата на Република Македонија има хомосексуалци?

Интригантна тема одекна во јавноста по одлуката во САД да се дозволи траснџендер лица да бидат дел од Армијата на САД. На тема дали во Армијата на Република Македонија има…

„Успехот е неминовност, и сам по себе, последица на вистинскиот план“ – Интервју со Зоран Николовски, архитект и поранешен Директор на НУ Завод и Музеј – Битола

Роден на 14.10.1968, во Битола, средно училиште за архитектура завршил во Битола и Архитектонски факултет во Скопје. Неговото прво вработување е во битолскиот музеј во 1999 година. Во брак е,…

(Видео) Мико: Македонските конзервативци мораат да ја зачуваат својата историја и традиција

Институтот за конзервативни политики „Сариса“ денес ја објави својата прва епизода од видео серијалот “Конзервативни разговори“, кој ќе вклучи серија интервјуа со истакнати домашни и меѓународни конзервативци. Денешниот гостин г-дин…

Започнува серијалот “Конзервативни разговори“ во организација на Институтот САРИСА

Во организација на Институтот за конзервативни политики „Сариса“, од денес стартува видео серијалот “Конзервативни разговори“, кој ќе вклучи серија интервјуа со истакнати домашни и меѓународни конзервативци. Серијалот треба да придонесе…