• 21.02.2024 06:36

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ОЕЦД

  • Home
  • ОЕЦД: Вештачката интелигенција ќе го промени глобалниот пазар на труд

ОЕЦД: Вештачката интелигенција ќе го промени глобалниот пазар на труд

Најбогатите земји во светот мора да се подготват за последиците од широката употреба на вештачката интелигенција која ќе ги промени работните места, повика Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД).…