• 22.05.2024 20:48

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Јовчески и Прилеп викендов беа стожер на Македонштината

ByJane Jancheski

Jul 18, 2022

Дали владата несакајќи го разбуди Македонизмот?

Дали владата несакајќи го сплоти народот?

Патриотизмот пуштен на најако во Прилеп!!!

Прилеп стана синоним на НЕПОКОРОТ.

Предавничкиот протокол на Таче, не слушајќи го нараодот и потпишувањето на францускиот
предлог, доведе да Македонизмот експлодира до максимум. Како никогаш порано се
сплотија и стари и млади, и уметници, и писатели и политичари и обични граѓани
и во еден глас ги пееја сите македноски песни, веејќи македонски знамиња.
Кулминацијата се достигна со гостувањето на Меморија, Лозано, Nextime и Ламбе Алабакоски во
саботата на 3-тата и  4-тата вечер од фестивалскиот ПИВОФЕСТ. Ваков „митинг“ каде имаше
само едно знаме – Македонското и каде имаше една партија – Македонија одамна
немало. Спонтаноста и наивноста на добриот доктор од Прилеп, Градоначалникот, обидувајќи
се да го воскресне и да го врати сјајот на уништениот пивофест, несвесно го
воскресна Македонското во сите нас, станувајќи предводник на НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА.

Секоја чест Борче Јовчески!!!

ДА НИЕ ЖИВА МАКЕДОНИЈА. РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!!!

Колумна на Јане С. Јанчески