• 25.06.2024 10:56

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

штип

  • Home
  • Оризопроизводителите од кочанскиот и штипскиот регион на протест: Едвај се преживува!

Оризопроизводителите од кочанскиот и штипскиот регион на протест: Едвај се преживува!

Земјоделците од кочанскиот и штипскиот регион кои произведуваат ориз, денеска го блокираа магистралниот патен правец Кочани – Штип протестирајќи против ниските откупни цени на арпата и високите трошоци за производство.…

Во Штип изложба по повод стогодишнината од основањето на Латвија

Во Мултимедијалниот центар „Киро Глигоров“ во Штип беше одбележана стогодишнината од основањето на Латвија. На свечениот настан присуствуваа градоначалникот на Штип и почесните конзули на Латвија и Естонија, а беше…

Украдени автентичните оловни плочи од кровот на штипскиот Безистен

Девастација и разграбување на културно-историското богатство во Штип. Во изминатите неколку денови се случија серија на кражби на оловни плочи од кровната конструкција на некогашниот затворен пазар, а сега уметничка…