• 13.04.2024 18:16

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

31 година независност

  • Home
  • Амбасадата на САД го честита 8 Септември – Денот на независноста

Амбасадата на САД го честита 8 Септември – Денот на независноста

Амбасадата на Соединетите Американски Држави на Фејсбук го честита 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија. -Од сите нас во Амбасадата испраќаме честитки по повод 31 година од…

Честит празник Македонијо: 31 година слободна, суверена и самостојна Македонија!

„Нека ни е честита самостојна и независна Македонија!“ беа зборовите на претседателот Киро Глигоров кој на преполниот плоштад во Скопје пред 31 година ги официјализира резултатите од референдумот на кој…