• 28.05.2024 10:14

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Честит 7ми Мај – Ден на македонската полиција

Денес се одбележува Денот на македонската полиција – 7 Мај.

Со одлука на Владата на Република Македонија од 20 април 1993 година, 7 мај е востановен како Ден на македонската полиција, по повод истиот ден во 1903 година кога на Смилевскиот конгрес на ТМОРО е извршена реорганизација на власта и безбедноста.