• 25.06.2024 10:09

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ИЗБОРИ 2024: Фаворитите тактизираат со имињата!!!

Bysrs-editor

Feb 16, 2024

На престојните претседатески избори, дел од партиите излегоа со имиња на своите кандидати. Засега се сигурни кандидатурите на Арабен Таравари и професорката Билјана Ванковска. Свои кандидати најавуваат и ДУИ и Гром, но сеуште нема имиња, додека фаворитите ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ сеуште ги чуваат имињата на кандидатите во тајност, иако шпекулациите се на највисоко ниво, но сеуште нема официјални кандидатури.