• 22.06.2024 11:00

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

Царинска управа: Што може да носите при влез и излез од државата?

Царинска управа на својата фејсбук страна излезе со подолг список како потсетување што можат граѓаните да носат со себе при влез и излез, а да не мораат да платат царина и ДДВ.

ДОЗВОЛЕН ВНЕС НА ПРЕРАБОТКИ ОД ТУТУН

ДОЗВОЛЕН ВНЕС И ИЗНЕС НА ПАРИ ВО ГОТОВИНА И ДОЗВОЛЕН ВНЕС НА ПАРФЕМИ

ДОЗВОЛЕН ВНЕС НА СТОКА ОД НЕКОМЕРЦИЈАЛНА ПРИРОДА И ПРЕНОС НА МИЛЕНИЦИ