• 20.06.2024 17:58

САРИСА

Прв македонски конзервативен портал

ИТНО: Потребни се нулта позитив крвни единици за 5 годишно дете

Bysrs-moderator

Jul 16, 2023

Итно се потребни нулта позитив крвни единици (тромбоцити) за петгодишно детенце коешто боледува од леукемија.

-Ве молиме сите кои можете да дарувате, да одите во Трансфузиологија во Клиничкиот центар во Скопје, со напомена дека е за детенцето Мартин Здравковски, стои во апелот на Фејсбук страната на Бигорски Манастир Св. Јован Крстител